Kategoriler

Kolikle Başetmek

KOLİKLE BAŞ ETMEK

 

 

Bebeğinizin altı temiz, karnı da tok olduğu halde ağlamaya mı devam ediyor? Bebeğinizin neden ağladığını anlayamıyor ve çaresizlikten ne yapacağınızı bilemiyorsanız, bu yazı tam size göre. Öncelikle ağlamaya neyin neden olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Ağlamaya neden olabilecek başlıca etkenler; açlık, kirli bez, ortamın ısısı, aşırı sıkı giysiler, gazını çıkaramama ve uykusuzluktur. Tüm bunları kontrol ettiğiniz halde bebeğiniz ağlıyorsa bebeğinizin hastaolup olmadığından emin olun, ateşini kontrol edin. Bebek hasta değilse sebep, büyük ihtimalle uykuya geçememe hali ya da koliktir.

Kolik, nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, muhtemelen sindirim sistemiyle ilgilidir. Bebekte sıkıntı yaratan bu durumda bebek ağlama halindedir ve ağlarken hava yuttuklarından gaz sorunu yaşamaktadırlar. Kolikli bebek kucaklamayı, okşanmayı sever, iştahlı ve gelişimi normaldir. Eğer bebeğiniz ellenmekten hoşlanmıyorsa ve iştahında da azalma varsa, hasta olabilir, doktora danışmanız gerekir.

Kolik ağlamasını rahatlatmak için, bebeğinizin gazını çıkarın, kucağınıza alın, sallayın, bebeğinizin göbek çevresine bebek yağı ile masaj yapın, öğün aralarında sakinleştirici etkisi olan bitki çaylarından için, gaz yapan gıdalardan uzun durun. Sessizlik, kolik ağrılarına iyi gelecektir. Bebeğinizle birlikte sessiz ve loş bir ortama gidip istirahat edin. Sizin gerginliğiniz bebeğe geçerse, bebeğin ağlaması şiddetlenir. Daima sakin ve sabırlı olun. Bu kısa ve geçici bir dönemdir. Bu süreçte eşiniz, büyükanne, büyükbabalar ve yakınlarınızdan destek alabilirsiniz.

4.5 5 2
YORUM YAP ve PUANLA
YORUMLAR
  • Bu uyarıların çoğunu bilmiyordum. Özellikle bir anne olarak teşekkür etmek istiyorum. Bizim bebekte olur olmaz yerde ağlıyor. Acaba nedir sebebi diye kara kara düşünüyordukEsra dümen